• 0 artikli - 0,00 
    • Nema proizvoda u košarici.

1. Opći uvjeti

Nositelj svih prava na internetskoj stranici www.scripturamedia.hr je trgovačko je društvo Scriptura media j.d.o.o. (u daljnjem tekstu Scriptura media j.d.o.o.). Smatra se da su potrošači korištenjem usluge web shopa scripturamedia.hr u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima prodaje (u daljnjem tekstu: Uvjeti) te da ih u cijelosti razumiju i prihvaćaju.

Ovi Uvjeti primjenjuju se na prava i obveze koje se odnose na kupnju proizvoda ili usluga putem web-shopa scripturamedia.hr te na prava i obveze koje proizlaze iz sklapanja Ugovora o prodaji na daljinu (u daljnjem tekstu: Ugovor) između potrošača kao krajnjeg kupca i Scriptura media j.d.o.o.. Oni se smatraju sastavnim dijelom takvih ugovora u odnosu na uvjete i način naručivanja proizvoda i drugih pitanja vezana uz korištenje web shopa www.scripturamedia.hr.

Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Prodavatelja zaključen je u trenutku narudžbe proizvoda. Prihvaćanjem općih uvjeta prodaje, Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban.

Korištenje usluga na internetskoj stranici www.scripturamedia.hr odobrava se isključivo punoljetnim osobama.

Uporaba i korištenje web shopa scripturamedia.hr nije dopuštena djeci ili maloljetnim osobama te su roditelji i/ili skrbnici dužni o tome voditi računa; u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem, Scriptura media j.d.o.o. ne odgovaraju za eventualne posljedice takvoga korištenja.

Scriptura media j.d.o.o. pridržava pravo promjene, ograničenja ili prestanak pružanja usluge na internetskoj stranici www.scripturamedia.hr u svako doba bez obaveze prethodne najave. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internetskim stranicama.

2. Uvjeti prodaje:

2.1. Sklapanje i raskid ugovora o prodaji

Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu scripturamedia.hr za sklapanje Ugovora te korisnik kao kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika Scriptura media j.d.o.o., a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda ili usluge putem scripturamedia.hr uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda i/ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: tiskanih promidžbenih poruka s narudžbenicom, telefona s ljudskim posredovanjem i bez njega te Interneta.

Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu Scriptura media j.d.o.o na jedan od sljedećih načina:

– dovršenjem narudžbe kao registrirani korisnik web shopa www.scripturamedia.hr te izvršenjem plaćanja,

– traženjem ponude putem e-maila info@scripturamedia.hr te izvršenjem plaćanja.

Kao kupac da bi ste kupili naručene proizvode morate se prvo registrirati te navesti svoje ispravne podatke u registracijskom obrascu (ili kao goste gdje također treba točno navesti svoje ispravne podatke u obrascu).

Registracija omogućava pohranu podataka koji će pri narudžbi koristiti za kontakt, dostavu ili za oglasno informiranje o našim proizvodima te akcijama i popustima. Također Registracija kasnije osigurava lakše i jednostavnije provođenje narudžbi.

Registracijom (koja uključuje plaćanje naručene usluge ili robe) smatra se da je sklopljen Ugovor između Scriptura media j.d.o.o. i korisnika kao Kupca.

Povodom sklapanja Ugovora, korisniku će biti dostavljeni: potvrda o sklopljenom Ugovoru, odnosno predugovorna obavijest iz članka 57. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014, 110/15), ovi Uvjeti te obavijest o pravu korisnika na jednostrani raskid Ugovora s obrascem za jednostrani raskid Ugovora iz članka 61. st. 1. i 2. Zakona o zaštiti potrošača. Korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga. Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora:

– ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena,

– ako je predmet Ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima.

Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Scriptura media j.d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (Scriptura media j.d.o.o., Nikole Škrlca 33, 10000 Zagreb), ili elektroničkom poštom na info@scripturamedia.hr, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte.
Također, Obrazac za jednostrani raskid Ugovora korisnik može elektronički ispuniti i poslati elektroničkom poštom na info@scripturamedia.hr u kojem će slučaju Scriptura media j.d.o.o. bez odgađanja dostaviti potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu Ugovora elektroničkom
poštom.

Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.

U slučaju ispunjenja uvjeta za jednostrani raskid Ugovora, izvršit će mu se povrat sredstava koji je od njega primljen, ne uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Scriptura media j.d.o.o., zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Povrat novca bit će izvršen na način tako da korisnik ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca Scriptura media j.d.o.o. može izvršiti tek nakon što roba bude vraćena i pregledana u kakvom je stanju vraćena obzirom na ispunjenje uvjeta prava na jednostrani raskid Ugovora. Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu Scriptura media j.d.o.o., Nikole Škrlca 33, 10000 Zagreb, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je Scriptura media j.d.o.o. uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Izravne troškove povrata robe korisnik snosi sam.

Link za preuzimanje obrasca za jednostrani raskid ugovora (u slučaju da link ne radi, molimo kontaktirajte nas na info@scripturamedia.hr.)

2.2. Uvjeti i postupak kupnje

Glavne karakteristike proizvoda, način uporabe, cijene, posebne akcije i pogodnosti, načini plaćanja i dostave odnose se na one koji su važeći u trenutku zaključene narudžbe. Navedeni podaci su naznačeni uz svaki proizvod na stranici web shopa scripturamedia.hr.

Cijena proizvoda, u koju je uključen iznos PDV-a vidljiv je u košarici za kupnju prije zaključenja narudžbe. Trošak dostave računa se odvojeno.

Sve cijene su izražene u hrvatskim kunama (HRK). U sve cijene je uračunat PDV.

Sve informacije o potvrdi kupnje na temelju elektroničke narudžbe dostavit će se na adresu elektroničke pošte kupca koja je navedena u postupku registracije.

3. Dostava

Na području Republike Hrvatske dostava se obavlja putem dostavne službe DPD, ili vlastitom dostavnom službom na području grada Zagreba.

Trošak dostave obračunava se automatski pri kupnji proizvoda i izdaje vam se račun na kojem se nalazi cijena kupljenih proizvoda i cijena dostave.

Trošak dostave bit će iskazan u košarici, odvojeno od cijene proizvoda
Troškovi dostave iznose 25 kn. Za narudžbe veće od 150 kuna dostava za Hrvatsku je besplatna.

Rok isporuke proizvoda na području cijele Hrvatske je unutar pet radih dana ne brojeći dan kada je knjiga naručena. Rok isporuke proizvoda za mjesta koja su pod posebnim režimom dostave (otoci) rok isporuke je u skladu s rokovima dostavne službe DPD.

 U slučaju promjene roka dostave ili bilo koje druge važne okolnosti za izvršenje narudžbe, kupca će o tome odmah obavijestiti naša služba za korisnike.

4. Reklamacije i prigovori

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati pakiranje pošiljke. Ukoliko pakiranje pošiljke ima vidljivih oštećenja/nedostataka, preporučujemo da kupac odbije primitak iste, jer postoji mogućnost da je proizvod unutar takvog pakiranja oštećen. Odbijanjem primitka, dostavna služba će ispuniti Zapisnik o oštećenju i pošiljku vratiti Scriptura media j.d.o.o., uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.

Reklamacije u svezi nedostatka proizvoda te svi ostali prigovori mogu se izjaviti u pisanoj formi putem elektroničke ili obične pošte:

• na e-mail adresu: info@scripturamedia.hr
• na adresu: Nikole Škrlca 33, 10000 Zagreb.


U slučaju opravdane reklamacije omogućuje se raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjena za isti proizvod ili drugi proizvod u istoj protuvrijednosti, tj. uz nadoplatu ili povrat dijela sredstava ako je potrebno. Ukoliko se radi o oštećenju i/ili neispravnosti isporučene robe, kupac treba poslati fotografiju navedene reklamacije na info@scripturamedia.hr kako bi se ista uvažila na temelju naknadnog fizičkog dokaza. Scriptura media vrši prikup reklamirane oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku ukoliko se utvrdi da je reklamacija opravdana te da kupac nije utjecao na neispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe. U slučaju opravdane reklamacije u rokovima određenim Zakonom o obveznim odnosima, cjelokupan trošak zamjene proizvoda s novim u cijelosti snosi Scriptura media j.d.o.o.

5. Plaćanje

Platiti je moguće na sljedeće načine:

• e-bankingom 
• općom uplatnicom ili virmanom
• pouzećem (Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke).